„TikTok“ dėl ES pradėto tyrimo laikinai sustabdė ginčijamą apdovanojimų programą

Kinams priklausanti dalijimosi vaizdo įrašais platforma „TikTok“ trečiadienį paskelbė savo noru stabdanti savo naujosios programėlės „TikTok Lite“ apdovanojimų programą, dėl kurios Europos Komisija yra pradėjusi teisminį tyrimą.

TikTok.<br>123rf nuotr.
TikTok.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-24 22:25

Komisija pirmadienį paskelbė, kad platformai „TikTok“ gali būti nurodyta laikinai išjungti apdovanojimų funkciją, nebent bendrovė per 48 valandas sugebėtų įrodyti, kad ji nekelia rizikos padaryti rimtą žalą. Komisija taip pat nurodė, jog bendrovė privalo parodyti įvykdžiusi rizikos įvertinimo ir švelninimo taisyklių reikalavimus, pagal Europos Sąjungos skaitmeninių paslaugų įstatymą (DSA) taikomus didelėms platformoms.

Trečiadienį „TikTok“ socialiniame tinkle „X“ rašė: „TikTok“ visada siekia konstruktyviai bendradarbiauti su ES Komisija ir kitomis priežiūros institucijomis. Todėl savo noru stabdome programėlės „TikTok Lite“ apdovanojimų funkcijų galiojimą, kol atsakysime į jų užduotus klausimus“.

Tyrimo objektas – programėlės „TikTok Lite“ ypatybė, leidžianti vartotojams rinkti taškus už peržiūrėtus vaizdo įrašus ir po to juos keisti į vertingus prizus, pavyzdžiui, prekybos platformos „Amazon“ dovanų kuponus. Komisija pirmadienį paskelbė, jog jai kelia nerimą tai, kad ši programa „buvo pristatyta pirmiau neatlikus jokio nuodugnaus su ja susijusios rizikos įvertinimo, ypač galimybės sukelti priklausomybę atžvilgiu“.

„TikTok Lite“, kuri yra panaši į populiariąją mobiliąją programėlę „TikTok“, tačiau naudoja mažiau atminties ir duomenų, neseniai buvo pristatyta Ispanijoje ir Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.